top of page

Aradığınız yazıyı bulamamanız veya hata alınması halinde arama kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Ankesörlü Telefon Davaları

Güncelleme tarihi: 26 Nis 2021

Gündemdeki ismiyle ankesörlü telefon davaları, bir kısım askeri personelin örgütsel toplantı için arandığı iddiasıyla başlayan soruşturması neticesinde ağır ceza mahkemesinde görülen silahlı terör örgütü üyeliği veya yöneticiliği suçları hakkında yürüyen davalardır. Bu davalar hem örgüt üyeliği hem de askeri personelle ilgili olup, pek çok teknik veriyi de içinde barındırmaktadır. Bu nedenle ankesörlü telefon davaları avukatı diğer ceza davası avukatlığından biraz daha farklı olup, konu ile ilgili hukuki bilginin (Ankesörlü Telefon Aramalarının Hukuki Niteliğine ilişkin makalemize bakabilirsiniz.) yanında teknik bilgilere de sahip olunması gerekmektedir.

Ankesörlü Telefon Davaları Avukatlığı
Ankesörlü Telefon Davaları Avukatlığı | Av. Feyzullah ALTAŞ

Ankesör Davalarında Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.


Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde takibini yaptığımız davalarda görülmektedir ki, her bölge yönünden değişik kriterler yeni yeni ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle şu an için bilinen kriterler yönünden ilgili makalemize göz atabilirsiniz.

  • Öncelikle ankesörlü telefon davalarında ilk gerekli olan teknolojik bilgiyle gündemin sürekli olarak takip edilmesidir. Zira, söz konusu davalar standart bir hukuki süreç içermediğinden her geçen gün farklı bilgiler ortaya çıkmaktadır.

  • - İkinci olarak ankesörlü telefon davalarında en temel karşımıza gelen Hts kayıtları, Karşı Baz Kayıtları, Gprs ve Konum Bilgileri gibi teknolojik ve teknik kavramların ne anlam ifade ettiği bilinmelidir.

  • Üçüncü olarak ise, örgütsel aramalar hakkında bilgi sahibi olunmalı, ardışık arama kavramının(bakınız) ne anlama geldiği , etkin pişmanlık gösterenlerin beyanlarından nasıl aramaların yapılabildiği gibi konuların bilinmesi gereklidir.

  • Bir diğer önemli husus ise yukarıda yer alan kriterlerin bakılan dosyada mevcut olup olmadığı, verilen bilgilere göre yanlışlıklar olup olmadığı, örgütsel olmayan aramaların neden kaynaklanabildiğinin ortaya konulmasına ilişkin detaylı bir dosya incelemesi.

  • Yazılı veya sözlü savunmaların konuya ilişkin somut verilerle yapılması.

  • Lehe olan delillerin toplanmasına ilişkin işlemlerin süreleri içinde öne sürülmesi. Gerekli hallerde bu konuda mahkeme dışında etkinlik gösterilmesi.

  • Özellikle tüm yargılama aşamasını etkileyebilen yetkiye itiraz gibi süresinde yapılması gereken itirazların yapılması.

  • Tutukluluk halinde tahliyeye yönelik itirazların süresinde yapılması.

Ankesörlü telefon davaları görüldüğü üzere özellik arz eden pek çok husus yönünden farklı bir çalışma gerekmektedir. Bu davaların ayrıca idari soruşturmaların da sonucunu etkilediği göz önüne alındığında, aslında hem idari hem de cezai anlamda hayati önem taşıdığı çok açıktır. Bu nedenle bu sürecin hem hukuki hem de teknik bilgileri olan uzman bir avukatla yürütülmesi faydalı olacaktır.


Ankesörlü Telefon Davaları Avukat, Ankesörlü Telefon Avukat Ankara, İzmir, İstanbul

bottom of page