top of page

Aradığınız yazıyı bulamamanız veya hata alınması halinde arama kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Boşanma Avukatı Ankara

Boşanma hukuku, kişilerin evliliklerini sonlandırmak istediklerinde karşılarına gelen bir durum olup, Ankara'da boşanma avukatı, boşanma davası avukatı olarak bu tür hukuki uyuşmazlıkların çözümünde yardımcı oluyoruz.

Boşanma, evlenen hiçbir çiftin istemeyeceği bir durum olmakla birlikte, günümüz itibariyle pek çok çiftin karşısına çıkabilmektedir. Türk Hukuk Sistemine göre evlilik nikah akdinin resmi dairede yapılması ile kurulmakta, boşanma ise mahkeme kararı ile olmaktadır. Halk tabiri ile evlenmek kolay ancak boşanmak zordur.


Boşanmanın, hukuk sistemimizde mahkeme kararına bağlanmasının nedeni aile kurumun öneminden kaynaklanmaktadır. Ancak, durumun gerektirdiği koşullarda karşılıklı anlaşma veya sağlam delillerle tek celsede boşanma kararı verilebilmektedir. Bunun için öncelikle iyi bir boşanma avukatınız olması sizi istediğiniz sonuca en hızlı şekilde ulaştırmayı sağlayacaktır.


Boşanma avukatlığı, boşanma hukuku ile ilgili faaliyetler yürütmüş bu konuda davaları bulunana avukatlara denir. Boşanma hukuku denince yalnızca boşanma akla gelmemektedir. Velayet, nafaka, mal rejimi, kişisel ilişki düzenlenmesi gibi pek çok hukuki sorun da içerisindedir. Bu konularla ilgili yazılarımızı makalelerimizde bulabilirsiniz.

Boşanma davaları, sadece boşanma aşamasıyla kalmamakta, hükmedilen tazminatların tahsili, istinaf ve temyiz aşamalarının da etkin takibi gerekmektedir. Tüm bunların kişilerce kendilerinin takibi kolay değildir. Zira, her biri ayrı prosedürlere, sürelere tabi olup, en küçük bir yanlış işlem pek çok hak kaybına neden olabilmektedir.


Sonuç olarak boşanma düşünceniz oluştuğu andan itibaren hemen bir boşanma avukatına başvurmanız yararlı olacaktır. Boşanma avukatı ankara, boşanma davaları avukatı, anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanma

bottom of page