top of page

Aradığınız yazıyı bulamamanız veya hata alınması halinde arama kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

İş Hukuku Avukatı Ankara

Güncelleme tarihi: 7 Mar 2022

Avukat Feyzullah ALTAŞ, Ankara'da ve Türkiye'nin pek çok ilinde iş hukuku avukatı olarak da hizmet vermekte, dava öncesi arabuluculuk görüşmelerine katılmakta ve bunlara bağlı olarak işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla mesai, hafta tatili gibi alacaklarının hesaplamalarını uzmanlıkları yapmaktadır. Yine aynı zamanda işveren vekili olarak da sözleşmelerin ve çalışma düzenine ilişkin hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti verilmektedir.

İş Hukuku Avukatı Ankara
İş Hukuku Avukatı Ankara | Av. Feyzullah ALTAŞ

İş hukuku, işçi ve işverenler arasından kaynaklanan uyuşmazlıkları içermektedir. Genellikle ana başlık olarak işçilik alacakları ve işe iade davaları en çok karşılaşılan örneklerdendir.


İşçilik alacakları davalarında, işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücretleri, ulusal bayram ve genel tatil ücretleri, hafta tatili ücretleri ve buna benzer işçilik alacakları talep edilmekte ve tahsiline gidilmektedir. Ayrıntısı için yazımızı okuyabilirsiniz.


İşe iade davalarında ise, İş güvencesi olan işçilerin geçersiz fesih nedeniyle işten çıkarılması halinde işe iadesi ile boşta geçirdiği sürelere ilişkin ücretleri talep edilir. Ayrıca bu davada işverenin işe geri almaması halinde ödeyeceği tazminat miktarı belirlenir. İşe iade davası ayrıntısı için yazımızı okuyabilirsiniz.


İşe iade davası öncesinde de fesih bildiriminde itibaren bir ay içinde arabulucuya başvurulması zorunludur. Aksi takdirde dava hakkı düşmektedir. İşe iade davası öncesinde de işçinin, işe iade olması veya olmaması halinde ödenmesi gereken hak ve alacaklarının hesaplamasını yapmaktayız.


İş hukuku alanındaki yoğun dava tecrübemiz ile Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilindeki işçilerin ve işverenlerin hukuki uyuşmazlıkları en iyi şekilde çözümlenmektedir. Siz de iş hukukuna dair uyuşmazlığınızın çözümü için hemen iletişime geçebilirsiniz.


Ankara iş hukuku avukatı , işçi avukatı , işveren avukatı

bottom of page